Ontslagrecht advocaat Woerden

Situaties waarin je een ontslagrecht advocaat Woerden kunt inschakelen

Er zijn verschillende situaties die vragen om een ontslagrecht advocaat Woerden. Het ontslagrecht is een onmisbaar onderdeel van het arbeidsrecht. Deze advocaat heeft de juiste expertise op het gebied van arbeidsrecht maar is gespecialiseerd op zaken omtrent ontslag. Tijdens procedures zal hij nauw de juiste literatuur erbij betrekken om zo goed mogelijk een plan op te zetten. Een advocaat bij ontslag werkt efficiënt en deskundig zodat het optimale resultaat voor jou behaald kan worden. Onterecht ontslagen worden kan natuurlijk vele gevolgen hebben in jouw dagelijks leven dus kan het goed zijn om deze advocaat zo snel mogelijk in te schakelen. In dit artikel zullen een aantal situaties worden benoemd waarin deze advocaat jou kan bijstaan.

Ontslag bij ziekte

Het kan zijn dat je onverwacht voor een langere tijd ziek wordt, wat natuurlijk erg vervelend is. Maar zelfs na twee jaar van ziek zijn, mag jouw werkgever officieel jou nog steeds niet ontslaan. Dit moet altijd eerst door het UWV worden goedgekeurd, anders is het onterecht. Een advocaat Woerden kan aan jou ondersteuning bieden als dit toch gebeurt, terwijl je dit niet had verwacht. In deze gevallen kan hij je helpen om ofwel weer terug in dienst genomen te laten worden, ofwel een optimale ontslagregeling op te stellen zodat je toch krijgt waar je recht op hebt.

Ontslag na een conflict omtrent arbeid

Door verschillende redenen kan er een conflict ontstaan tussen jou en je werkgever, kan het zo zijn dat je wordt ontslagen op grond van het voorkomen van een arbeidsconflict. Dit kan gaan om verschillende zaken zoals seksueel overschrijdend gedrag of discriminatie, om enkele voorbeelden te noemen. De gehele procedure van ontslag verloopt dan middels de kantonrechter. Samen met jouw ontslagrecht advocaat Woerden kunnen jullie tijdens een hoorzitting tegen het ontslag ingaan. Indien de werkgever gelijk krijgt, dan wordt het contract verbroken, maar je zal dan wel nog een transitievergoeding krijgen. Als de werkgever geen gelijk krijgt, dan wordt het contract niet verbroken en blijf je gewoon werken.

Hulp van een advocaat Woerden bij ontslag

Zoals is besproken kan een ontslagrecht advocaat Woerden op meerdere vlakken ondersteuning bieden. Ontslagen worden is nooit prettig, dus met deze advocaat kan het allemaal een stuk makkelijker verlopen. Check Advocatenkantoor.nl voor een geschikte kandidaat.